5 atitudini care duc la realizare de Sine

Odată ce devii matur, e mult mai greu să-ți faci timp pentru tine. Între cele 40 de ore pe săptămână pe care le petreci la muncă, mai e o familie confortul căreia trebuie asigurat, la care adăugăm facturile care trebuie plătite. Pare imposibil, să găsești o modalitate de a cuprinde cele enumerate și realizarea de Sine.

Odată cu trecerea anilor, ați început să vă simțiți epuizați de toate nevoile și așteptările la care sunteți expuși.

Nu simți că ai controlul asupra propriei tale vieți. De fapt, simți că circumstanțele din viața ta te controlează.

Ce se întâmplă dacă ați putea să aveți un control mai bun al vieții voastre și să creați toate schimbările pozitive?

Acest lucru se poate face prin auto-realizare sau realizare de Sine.

Probabil că ați auzit de acest concept înainte, dar nu sunteți sigur ce este cu adevărat sau cum vă poate ajuta.

O să mă scufund în ceea ce este exact realizarea de Sine și în pașii exacți pe care îi poți lua pentru a o atinge singur. Citiți mai departe dacă doriți să aflați cum să vă deblocați potențialul și să găsiți o modalitate de a vă reduce stresul și anxietatea și de a obține o claritate clară despre cine sunteți și de ce sunteți capabili.


Ce este realizarea de sine?

Realizarea de sine are câteva definiții complexe. În lumea occidentală, aceasta este în general definită ca activarea întregului potențial al talentelor și abilităților.

Cum definesc psihologii auto-realizarea
Psihologia umanistă urmează, de asemenea, un trend similar de gândire despre realizarea de Sine.

Psihologul Abraham Maslow a numit oameni pe care i-a considerat că au ajuns la realizarea de Sine, precum Albert Einstein, Abraham Lincoln și Eleanor Roosevelt (doar câțiva dintre ei, e o listă mult mai lungă). Faimoasa sa ierarhie a teoriei necesităților stă în scopul realizării de Sine (sau în acest caz, Maslow folosește termenul „auto-actualizare”), [1] trebuie să fie îndeplinite un anumit set de nevoi înainte de a o realiza:

Piramida Nevoilor, Maslow

De ce contează realizarea de Sine?

Cât de des ești distras, pierdut în gânduri sau copleșit de emoții dificile?
A fi în prezent este mai dificil ca niciodată cu tehnologia de astăzi. Oamenii sunt adesea îngropați în smartphone-uri sau laptopuri.
Majoritatea oamenilor petrec atât de puțin timp în prezent. De obicei, fie sunt răniți, fie au probleme cu renunțarea la trecutul lor, fie ocupați cu griji pentru viitorul lor:
„Oamenii își petrec 46,9 la sută din orele de veghe gândindu-se la altceva decât la ceea ce fac și această rătăcire a minții îi face de obicei nefericiți”.

Iată câteva beneficii uimitoare ale atitutidinor care duc spre realizare de Sine:

1.Capacitatea de a-ți monitoriza emoțiile sau constatarea lor.
Mai degrabă decât să fii controlat de emoțiile tale, poți folosi acum observațiile tale despre ele în timpul experienței pentru a învăța cum să gestionezi în mod eficient lucruri precum frica, anxietatea și stresul. Realizarea de sine vă ajută să faceți acest lucru oferindu-vă abilitatea de a renunța la sentimente debilitante și de a lua mâna pe cele împuternicitoare.
Oricând puteți face o pauză de 2-3 min. în care vă întrebați ”Ce simt? De ce simt asta?” – dacă emoția este negativă, mai are rost să păstrați starea aceasta? Cu siguranță, nu.
2.Focalizare și concentrare îmbunătățite.
Ghidată de propriile obiective și scara personală de valori, realizarea de Sine vă ajută să identificați cu ușurință când intrați în distrageri și să le eliminați(element pe care l-am recomandat și în articolul despre gestionarea timpului). Scăpând de lucrurile fără sens din viața ta, rămâi angajat în ceea ce contează cel mai mult și începi să vezi rezultate reale pe măsură ce îți atingi potențialul maxim.
3.Creșterea încrederii, conștiinței de sine și a stimei de sine.
Știu, auzim soluții pe subiectul ăsta peste tot, fără să luăm în calcul că suntem unici și trebuie să căutăm abordarea care funcționează.
Prin conectarea profundă la Sinele tău cel mai adevărat (singur este mult prea greu să o faci, e nevoie de o persoană din exterior), realizarea de Sine te eliberează de orice nesiguranță, griji și sentimentul scăzut al valorii de sine în care te simți încurcat, ajutându-te să înțelegi cu adevărat că nu ești definit decât de felul în care îți asumi fiecare decizie.
4. Acceptarea de Sine și de ceilalți.
Ești capabil să fii mai autentic și să exprimi emoții în mod liber și clar. Drept urmare, poți forma relații mai profunde și să petreci mai mult timp conectându-te cu oamenii, fără o dorință de a-i impresiona.
Aici am o tehnică, care funcționează după o serie de exerciții.
Pentru mai mult detalii contact@valeriajalenco.ro
5. Creativitatea. Fii creativ.
Știu la ce te gândești.

„Nu am timp pentru asta!”

Țin să te contrazic.

”Unul dintre lucrurile pe care le facem noi ca adulți este să ne autocenzurăm când avem idei. Și în unele cazuri, dorința noastră de a fi originali este o formă de cenzură. Și ăsta nu e neapărat un lucru foarte ludic. Abilitatea de a te lăsa dus de val, de a explora multe lucruri, chiar dacă nu par atât de diferite unele de altele, e un lucru pe care copiii îl fac bine și este o formă de joacă”. Tim Brown.


Realizarea de sine nu are loc peste noapte. Va dura ceva timp și practică, dar dacă transformați practicile într-un obicei, veți avea garanția că veți ajunge acolo. După ce o veți face, veți simți în sfârșit că aveți mai mult control asupra vieții și veți putea ajunge la nivelul următor.

Acum, că aveți o mai bună înțelegere a importanței și beneficiilor realizării de Sine, ce pierdeți dacă încercați să aplicați cele 5 atitudini?