Va recomand să ascultați melodia asta pe fundal.
Despre destinații
Sunt multe destinații unde am vrea să ajungem pe parcursul vieții. Eu spre exemplu, mi-am propus să ajung în Zanzibar. Să trecem la informații utile: istoria internetului începe odată cu dezvoltarea timpurie a calculatoarelor și a rețelelor de comunicații (1950-1960, haterii voștri nici nu erau concepuți). Cine s-ar fi gândit că o să ajungem în ziua în care vom transforma (noi, oamenii, nimeni altcineva) într-un rău. Și ca de obicei, răul ni-l facem singuri.
Cyberbullyingul
Să revenim la destinații. Orice comunicare necesită una. Dacă nu există deschidere către dialog și devine nesecurizată (despre care am vorbit și într-un Podcast cu John Cristea), block-ul e și el, o opțiune. Nu știu cât de prielnică este pentru anonimi care nu se tratează cu empatie și automat, îi trateaza pe ceilalți cu superioritate. În asta ne transformăm fără iubirea de sine. Apare nepăsarea și răutatea. Cyberbullyingul a apărut datorită nepăsării și lipsei de comunicare.
Un pic de teasing, rezistă!
Mai e un pic și vă spun dacă sunteți candidatul perfect pentru lista VIP de blocați. Cyberbullyingul e o chestie similară cu vocea ridicată în cadrul unei dispute, ține de emoții, negative, de cele mai multe ori. De obicei, cei care fac asta se simt slabi și caută o modalitate să-și arate puterea. E o defensivă solidă, și atacă primii, ca să-și ofere măcar un pic de siguranță (pe care o și încalcă, lol). Agresiunea de tip bullying față-în-față și cea în mediul online se pot petrece concomitent. Dar, cyberbullying lasă amprente digitale- înregistrări care se pot dovedi utile și care pot oferi dovezile necesare pentru a putea pune capăt agresiunii. Instanța, helou!
Mă consider un om echilibrat, căruia din copilărie i s-a spus că „în această casă suntem adevărați,mai și greșim, spunem îmi pare rău, acordăm a doua șansă, ne distrăm, ne îmbrățișăm, iertăm, facem gălăgie, suntem răbdători, IUBIM!”. De aici se trage atitudinea de observator în comunicare. De aici vine puterea mea de înțelegere că suntem oameni și putem fi și buni și răi în aceeași măsură.
Pașii spre succes :)))
Așadar, cele de sus fiind spuse, vă prezint cei 3 pași pe care-i veți parcurge ca să ajungeți în zona gri, numită block.
1 pas
Este vorba despre un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați.
Pasul 2
Transmiterea de mesaje supărătoare sau de amenințări prin platformele de schimb de mesaje și/sau tweet-uri.
Pasul 3
Încălcarea granițelor personale prin oricare altă modalitate.
Și ca să închei, eu, păcătoasa Valeria, consilierul vostru de comunicare și PR, vă recomand să vă trăiți viețile liniștiți, fericiți și să vă păstrați vibe-ul pozitiv indiferent de orice.
Nu uitați că sunteți o contribuție.
Vă pup și aștept comentariile voastre 🙂