Sindromul Ferrari roșu. Cum funcționează?În general, întrebările sunt foarte importante pentru creierul nostru. De exemplu, diferența dintre afirmația ”nu-mi permit să…” și întrebarea ”Ce pot să fac ca să îmi permit să….?” este enormă.

Atâta timp cât creierul tău lucrează la a identifica răspunsuri la o întrebare, el va fi din ce în ce mai atent la oportunități.
Dacă ai o întrebare specifică în minte, o să fii surprins de momentele în care vei găsi răspunsuri. Deoarece creierul tău va face conexiuni noi prin concentrarea pe un lucru specific. Întrebarea, repetată de multe ori, va face ca creierul tău să lucreze pentru a identifica soluții.


Să presupunem că îți dorești un venit mai mare.
Un lucru foarte comun în jurul meu sunt oamenii care vor să își mărească veniturile, fără a renunța la job-ul lor actual.

Este importantă poziționarea noastră vis-a-vis de subiect.O singură întrebare poate genera o serie de soluții.
”Cum pot să încep o afacere cu doar 100 euro?”

Soluția 1:
Identifică oportunități financiare folosind sindromul Ferrari roșu.

Când devii interesat de un subiect, nu ți se pare că toată lumea știe sau vorbește despre acel subiect? Sau dacă îți iei un telefon/televizor/haine/ceas/etc mai deosebit, nu cumva începi să îl vezi mai des și la alții?

Ferrari roșu – o mașină comună? Nu.
Dar odată ce achiziționezi una, s-ar putea să vezi acest tip de mașină peste tot. Dacă îți pare neverosimil, fii atent, în perioada următoare, la întâmplări din viața ta.

Când devii interesat, în mod activ, de un subiect, informațiile legate de acel subiect pur și simplu îți sar în ochi.
După o scurtă perioadă de timp, ai impresia că toată lumea activează în același domeniu de interes ca și tine. Ceea ce în urmă cu 3 luni era o utopia, acum se transformă în ceva ce vezi la tot pasul.

Evident, dacă interesul este unul real, nu de circumstanță sau obligație.

Și când mai multe informații dintr-un anumit domeniu vin către tine, atunci vei fi capabil să identifici exact acele oportunități pe care le cauți. Într-un fel, așa funcționează ceea ce unii numesc Legea Atracției. Atragi lucruri pentru că mintea ta este constant preocupată cu acele elemente specifice, nu din cauze vreunei energii magice. Când mintea ta se concentrează pe un lucru anume, zgomotul din mediu se reduce considerabil.

Soluția 2:
Ține cont că toate astea nu se întâmplă peste noapte.


De obicei, oameni așteaptă o oportunitate. Dar, în mintea lor, trebuie să fie acea oportunitate, acel lucru mare care le va schimba viața peste noapte. Așteaptă și speră la un soi de miracol.

Și, tot de obicei, lucrurile nu se întâmplă astfel. Cel mai mulți oameni care au succes au ajuns în acest punct cu pași mici. Au profitat de oportunități mici, au învățat, au evoluat și au mers mai departe.

Dacă îți construiești un obicei din a primi cu bucurie oportunitățile în viața ta, ele vor începe efectiv să pice din cer. Atât cele mici, cât și cele mari.