Nu ești trist pentru că ești sărac. Ești sărac din cauza tristeții. Ești spiritual pentru că ești nemulțumit de viața pe care o exiști! Da, o exiști, nu o trăiești!
Educație financiară la doar 34 de lei – motivație scurtă
Toată lumea a citit „Tată bogat, tată sărac” – educație financiară la doar 34 de lei! Așa și? A fost una scurtă. Motivație scurtă și fără rezultate.
Ai devenit un corporatist mai puțin obosit? Nu știi la ce bancă să-ți ții milioanele? Te-ai plictisit de vila din Monte-Carlo?
O să mă întrebi ce legătura are una cu alta și ce calitate am, ca să te numesc trist și sărac. Vezi mai departe.
Ești un corporatist obosit – tu ți-ai ales acest scenariu. Mai ai timp să faci o schimbare – RELAXEAZĂ-TE!
Psihologia banilor e simplă – te bucuri de viață, ai de toate. Nu te bucuri de viață – ești un sărac obosit, frustrat și depresiv. Totul are un început. Cu ce vom începe relaxarea?
Acceptăm realitatea. Ne uităm în oglindă și facem următoarele constatări:
- Sunt obosit/ă.
- Sunt sărac/ă.
- Am obosit să fiu sărac/ă.
- Am obosit să fiu obosit/ă.
- Intenționez să mă relaxez.
- Intenționez să închei acest cerc vicios și încep să trăiesc!
Lasă afirmațiile de genul „Banii mă iubesc pe mine – eu iubesc banii”
Viața e mult mai ușoară decât crezi. E suficient să te iubești pe tine și să îți dezvolți talentele cu care te-ai născut și pe care le-ai abandonat din fuga după bani. Lasă lenea și descoperă-te! Nu mai e cazul să te victimizezi.
Banii sunt un simplu instrument – nu trebuie să-i iubești și ei să te iubească, ca să-ți permiți o pâine și 100g de parizer și să-i faci un sandviș delicios surorii tale. Nu contează producătorul pâinii, contează iubirea pe care o simți față de sora ta.
Hakuna Matata! Cea mai grea sarcină – relaxarea!
Mai țineți minte desenul animate Regele Leu (The Lion King)? Hakuna Matata!
Cele 3 personaje nu-și transformau viața într-o povară, ci se adaptau la realitatea în care trăiau. Au acceptat faptul că trăiesc într-o junglă. Au găsit nenumărate avantaje și acolo. Erau puternici, fiindcă nu-și consumau resursele energetice pe lucruri nefolositoare. Puterea ta este în relaxare. Inspiră – expiră, inspiră – expiră!
Emoțiile te ajută, nu te îngroapă!
Emoțiile sunt o sursă de informații care ne ajută să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru. Emoțiile negative, în special, vă pot ajuta să recunoașteți amenințările și să vă simțiți pregătiți să faceți față pericolelor posibile. Tristețea este o emoție fundamentală pe care o folosim, deseori, greșit. Eu vă recomand să o folosiți mai rar, ca să vă fie de folos. E bine să mâncăm ciorba cu lingura, nu cu furculița. Gustă din viață acum! Poftă bună!