Îmi aduc aminte cuvintele unor colegi de muncă ”Viața te va schimba și nu vei zâmbi la fel de mult”.
Anii trec, experiențe, încercări (cum ar fi pandemia Sars-Cov-2), dar zâmbetul nu dispare. Mai mult decât atât, viața e provocare și învăț să mă reorganizez.
Magie? Nu. Toți avem capacitatea de a găsi binele și de a fi recunoscători pentru ceea ce ne oferă universul.
Astăzi o să vorbim despre viața în armonie.
Armonia în viața de zi cu zi este esențială. De altfel, nu ai cum să faci față rutinei zilnice.
Ce am făcut eu, dintotdeauna, a fost să transform rutina în distracție. Sună ciudat, dar funcționează.
Pasul 1:
Fă doar ceea ce îţi place.
Începutul e mai greu, va trebui să renunți la scuze, de ce nu ai făcut o schimbare până acum.
Dacă nu-ți place job-ul pe care îl ai, cauți altul, pe placul tău. Și nu spun sa-ți dai demisia imediat. E cazul să cauți soluții, ca să faci ceea ce îți place, ceea te inspiră și îți permite să te simți împlinit.
Și multe alte ”dacă”.
Pasul 2:
Nu uita că oamenii reacționează raportându-se la experiențele anterioare. Dacă cineva proiectează asupra ta o experiență sau o emoție, asta nu reflectă felul tău de a fi. Fiecare percepem lumea raportându-ne la noi înșine. Când vom înceta să ne raportăm la așteptări, viața se va manifesta altfel. E o graniță sensibilă, pe care treptat, o conturezi prin comunicare.
Pasul 3:
Disconfort-ul trebuie să genereze o schimbare în bine. La fiecare frustrare, te întrebi: ”Ce mai exact îmi provoacă starea asta?, ”Ce e mai important: echilibrul meu sau emoția provocată?”. Eu de fiecare dată aleg Sinele. Adică, pe mine. Și când te alegi pe tine, alegi să schimbi atitudinea față de acel trigger.
Pasul 4:
Zâmbetul meu nu dispare, deoarece știu cum procedez dacă nu îmi iese. Orice obiectiv trebuie să aibă un back-up plan. Când știi ce și cum vei face, nu există loc de dezamăgire sau tristețe. Există o altă oportunitate.
Pasul 5:
Raportează-te la trăirile interioare. Dacă ai nevoie de liniște, fii tandru și fă o pauză. Take a deep breath și mergi mai departe.
Ia-ţi 10 minute şi răspunde sincer la următoarele întrebări. Ţie îţi place ceea ce faci în acest moment? Eşti în locul în care te simţi confortabil? De ce faci ceea ce faci? Peste un an sau doi va conta ceea ce faci acum? Vei fi mulţumit de tine că ai făcut ceea ce faci astăzi? Nu înceta să îţi pui întrebări, analizează cu atenţie încotro se îndreaptă viaţa ta şi ia măsuri atunci când este nevoie.
Pasul 6:
Nu uita că suntem oameni. A sosit timpul, să cauţi să te înţelegi, să fii blând şi înţelegător cu tine, înloc să te judeci, să te critici şi să te blamezi, şi să începi să te accepţi aşa cum eşti, să schimbi ceea ce poţi din ce nu îţi place şi să accepţi ceea ce nu stă în puterea ta să schimbi.
Pasul 7:
Empatia e tot un schimb de energii. Renunță la dorința de a-i schimba pe cei din jur. Fii înțelegător, așa cum ești cu tine 🙂